Skip to Store Area:

Najprodavaniji modeli u 2014. godini

Koji su najprodavaniji modeli mobilnih telefona na tržištu Srbije za 2014. godinu? Koji brend je dominirao kod srpskog potrošača? Da li je važnija cena ili kvalitet? Na neka pitanja probali smo sami da damo odgovor. Pred Vama se nalazi lista 10 najprodavanijih telefona iz našeg iskustva, sortiranih po kvalitetu, mogućnostima i jačini samog brenda.

 

Samsung Galaxy Note 4

1. Samsung Galaxy Note 4

Glavna karakteristika ovog modela, zbog koje se kupci uglavnom i odlučuju za njega je što ovaj uređaj spada u kategoriju "phableta". Phablet označava uređaj nešto većih dimenzija, ali može da se koristi i kao telefon i kao tablet. Ukoliko se bavite takvim poslom da Vam je bitno da imate tablet uvek pri ruci, a da pritom možete da telefonirate ovo je idealan uređaj za Vas. Bitno je napomenuti da je bitna karakeristika ovog modela i sam kvalitet izrade koji je na vrhunskom nivou, kao i sam odabir materijala. Lakše korišćenje omogućiće Vam i S-Pen olovka koju dobijate uz njega.

Samsung Galaxy S5

2. Samsung Galaxy S5

S5 veoma podseća na svog prethodnika, model S4 iz iste serije, ali sa mnogo poboljšanim funkcijama. Ispravljena je struktura zadnjeg poklopca na koju su se žalili mnogi potrošači. Ono što ga čini kvalitetnim, a samim tim i razlikuje od svog prethodnika, je što nam S5 sada dolazi u vodootpornom kućištu, a veoma bitno je da to nije umanjilo kvalitet i veličinu displeja (super amoled displej). Još jedna od inovacija u ovoj seriji jeste i čitač otisaka prsta i merač otkucaja srca. Za razliku od svog prethodnika mnogo je stabilniji u ruci i manje klizi.

iPhone 5S

3. iPhone 5S

Da li je uopšte potrebno komentarisati uređaje koji nam stižu iz kompanije Apple? Brend koji bez obzira na kvalitet i karakteristike uvek dobro prolazi. Apple sa svakim uređajem koji izbaci u prodaju iznova opravdava svoj kvalitet i poziciju na tržištu. Unutar tankog i lakog kućišta, nalazi se zadivljujuća količina tehnologije. Model koji je bio daleko ispred svojih suparnika. Model 5S je prvi model koji dolazi sa 64-bitnim procesorom kao i opcijom otiska prsta. Jedina naša mala zamerka je što ni jedan uređaj nema mogućnost proširenja memorije.

LG G Flex

4. LG G Flex

Kao što mu i samo ime govori, G Flex je jedan od prvih zakrivljenih modela. Sve pohvale za futuristički dizajn. Ovaj model je zaista fleksibilan, odnosno savitljiv, ali u vrlo maloj zanemarivoj meri, što pomalo zbunjuje same potrošače, koji su očekivali totalnu fleksibilnost. Sam uređaj je vrhunskih karakteristika sa ultimativnim hardverom, i malom masom.

LG G3

5. LG G3 (32GB)

Zbog nekih loših komentara na račun svog prethodnog modela LG G2, LG se itekako potrudio da sluša zahteve korisnika i ispravi neke greške sa prethodnih modela. Ceo model je izrađen od polikarbonatne plastike i sa svojih 5.5 inča savršeno prijanja u ruku. Glavni adut ovog modela je i trenutno najjači Qualcommov SOC na tržištu Snapdragon 801. Ukoliko želite ovaj model potrudite se da pronađete verziju modela od 32GB interne memorije, pošto ona dolazi sa 3GB RAM memorije, što nije slučaj sa verzijom od 16GB.

Nokia Lumia 1020

6. Nokia Lumia 1020

U pokušaju ponovnog penjanja na vrh, Nokia ne odustaje od svog dizajna, i predstavlja model Lumiju 1020, koja dolazi sa nešto drugačijim operativnim sistemom, koji je i glavna odlika ovog modela. Ovog puta Windows Phone 8 pokreće ovaj model. Dizajn ni malo ne odskače od svojih prethodnika, a ni od modela 808. Samo kućište je izrađeno od mat polikarbonata. Unutar Lumije možete pronaći dvojezgrarni Krait procesor. Procesor nam dolazi sa 2GB RAM memorije, koja je prosto bila neophodna zbog količine podataka koja se obrađuje prilikom fotografisanja. Samim tim nećete imati problem sa bagovanjem uređaja.

HTC One (M8)

7. HTC One (M8)

Kompanija HTC je od modela One, koji je u samom startu već bio savršen model, napravio nešto još savršenije, a to je model HTC One M8. Ono što ga izdvaja od ostalih modela je privlačno, izdržljivo i visokokvalitetno brušeno metalno kućište. Blago zaobljene ivice ovog modela omogućuju korisniku savršeno i prirodnije držanje u ruci. Najbitnija stvar kod ovog modela i ono što ga izdvaja od drugih modela jeste tehnologija Duo kamere koju prati HTC-ov ultra pixel modul, dva blica kao i Full HD video zapis.

HTC One Mini

8. HTC One Mini

Dovoljno je reći odlične performanse u "mini" pakovanju. Za sve one koji žele odličan uređaj, a da pritom ne moraju da se muče sa njegovim dimenzijama, ovo je ite kako odlično rešenje. Kao što mu i samo ime kaže, ovo je umanjena verzija već dobro poznatog starijeg brata HTC One. Uz nešto manje dimenzije, stiže i manji ekran, ali je glavna stvar koja čini ovaj model izuzetnim zadržana, a to je Ultra Pixel kamera kao i stereo zvučnici. Što se tuče dizajna i kvaliteta izrade, nisu odstupali ni malo. Isto aluminijumsko kućište je tu.

Motorola Moto G

9. Motorola Moto G

Za sve ljubitelje Motorole, prava poslastica. Prvi uređaj nadograđen na KitKat. Sama izrada modela je na visokom nivou. Mala zamerka jeste i nedostatak microSD proširenja. S obzirom na količinu uloženog novca dobijate odlične performanse. Motorolu odlikuje i Gorilla Glass 3 zaštita, koja je i trenutno najbolja u ovom momentu na tržištu. Procesor na ovom uređaju obavlja svoj deo posla sasvim pristojno tako da nećete primetiti tokom rada njegovu nešto slabiju snagu.

Panasonic P81

10. Panasonic P81

Ovaj model telefona savršeno može da parira svojim konkurentima iz Samsunga ili LG-ija iako nam stiže iz Panasonika. Kvalitet izrade, gabariti i cena učiniće da se na prvi pogled zaljubite u njega iako možda niste ni razmišljali o ovom proizvođaču. Zaslužni za izgled ovog modela jesu i 5.5 inčni ekran i sama debljina od svega 7.9 milimetara, ali i osmojezgrarni procesor. Idealno naleže na dlan ili u džep. Sam model je izrađenn od materijala koji imitira kožu i omogućava da ne klliže u ruci. Zaslužuje sve naše pohvale za dizajn i cenu.